Louise Wentstraat 186
1018MS Amsterdam
Maa, Din en Don 8u - 17.30u (Woe 15.30 - 21u)
Zaterdag en Zondag gesloten
Boek online
en nl

Veelgestelde vragen

Waar kan chiropractie bij helpen?

Bezoek deze pagina om te zien waar wij je bij kunnen helpen. Voor meer informatie over hoe chiropractie werkt, klik hier.

Is er wetenschappelijk onderzoek verricht naar de resultaten van chiropractie?

In tegenstelling tot sommige aanhoudende overtuigingen is er vandaag de dag een nog altijd groeiende verscheidenheid aan onderzoeken die de voordelen, resultaten en de wetenschappelijke validiteit van chiropractische zorg ondersteunen. Klik hier om te lezen over het wetenschappelijk onderzoek.

Welke technieken gebruiken we bij Cloudless Chiropractic?

Bij Cloudless Chiropractic gebruiken over het algemeen alleen subtiele ‘low force’ technieken. Dit zijn eerder snelle en korte handelingen (ook wel impulsen genoemd) in plaats van de zware handelingen waar veel kracht bij komt kijken. Voor sommige van deze technieken gebruikt Andrew een technisch instrument en voor andere gebruikt hij zijn vingers en/of handen. Voor de meeste behandelvormen neem je plaats op Andrew’s professionele behandeltafel.

Andrew past de behandeling aan op de cliënt. De behandeling is altijd pijnloos. Enkele technieken die Andrew gebruikt:

 • Sacro-occipitale techniek
 • Schedel therapie (cranial therapy)
 • ‘Drop piece’ techniek
 • ‘Soft tissue release’ techniek
 • ‘Activator instrument’ techniek
Hoe maak ik een afspraak bij Cloudless Chiropractic?

Een intake bezoek aan onze praktijk vereist geen doorverwijzingen van een huisarts of medische professional. Contact ons hier. Weet je niet zeker of wij je kunnen helpen? Twijfel niet contact met ons te zoeken. Wij zijn blij je verder te helpen!

Wat zijn de kosten van chiropractische zorg?

Lees hier meer over de tarieven van Chiropractische zorg.

Wat kan ik verwachten op mijn eerste Intake bezoek?

Het doel van de intake is het krijgen van een helder beeld van de huidige staat van jouw gezondheid. Een intake bezoek is dus over het algemeen een onderzoek naar je staat van gezondheid door middel van een gesprek, een Posture Scan en een klein orthopedisch onderzoek.

Voor een Intake afspraak:

 • Hoef je niet te zijn doorverwezen door een huisarts. Je kunt op eigen initiatief contact met ons zoeken.
 • Reserveren wij ongeveer 45 minuten (een tweede zoekt duurt ± 30 minuten en een regulier bezoek 15 minuten).
 • Maken wij tijd om je wervelkolom, zenuwstelsel en staat van gezondheid te onderzoeken.
 • Maken wij een Posture Scan waarmee een weergave van je houding wordt gemaakt.
 • Is het makkelijk als je een strak licht gekleurd hemd draagt en een strak zittend onderstuk. Anders kan je gevraagd worden enkele kledingstukken (ondergoed mag altijd aanblijven) te verwijderen i.v.m. de Posture Scan.
 • Hoef je niet zenuwachtig te zijn. We nemen alle tijd voor je om uit te vinden hoe wij jou kunnen helpen je beste zelf te laten zijn.

Omdat wij niet onnodig jouw tijd willen verspillen, vragen wij je ons intake formulier thuis in te vullen. Dit formulier wordt meegezonden met de email waarin wij jouw eerste afspraak bevestigen.

Boek hier een afspraak met Andrew.

Voor meer vragen neem gerust contact met ons op, we zijn telefonisch bereikbaar op 0647988964.

Hoe werken wij?

De staat van je gezondheid is een continuüm. In het uiterste geval zul je misschien ziek zijn, waar je voortdurend klachten en beperkingen ervaart in het dagelijks leven. In het midden ben je misschien wel niet ‘ziek’, met geen duidelijke tekenen van ziekte, maar je staat op het punt ziek te worden of je hebt regelmatig (terugkomende) klachten. Aan het einde van dit wellness continuüm zul je je ‘goed’ voelen – een staat van vitaliteit, waar je geniet van meer energie, een sterk immuunsysteem. Jouw lichaam is op zijn best.

Vraag jezelf, waar sta jij op dit moment in je gezondheid?

Ons doel voor al onze cliënten is om hen te helpen om een optimaal gevoel van wellness te beleven op het optimale eind van dit continuüm. Onze lichamen hebben een aangeboren vermogen om gezond te zijn. Een optimaal functionerend zenuwstelsel is essentieel voor jouw lichaam om in staat te zijn elke cel in je lichaam te organiseren en te coördineren en dit aangeboren vermogen om gezond te zijn te handhaven.

Veel cliënten komen voor het eerst in aanraking met chiropractie door beperkingen in hun gezondheid. Zij begeven zich in de “ziekte staat” van het wellness continuüm. Ze ervaren rug-, nek-, hoofdpijn, migraine of één van een groot aantal andere symptomen. Ons doel blijft hetzelfde voor elke cliënt; onze expertise en de professionele zorg te bieden om hen te helpen optimaal welzijn te ervaren.

De keuze is aan jou! Van welke staat van gezondheid zou jij willen genieten?